UAB „Ozono centras“ technologijos keičia cheminį beicavimą

UAB „Ozono centras“ technologijos keičia cheminį beicavimą

Lietuvoje kaip ir pasaulyje žmonės vis dažniau renkasi ekologiškus produktus. Didėja sąmoningumas ir noras gyventi sveikiau. UAB „Ozono centras“ gali pasiūlyti technologiją, kuri leis apdoroti sėklas be chemijos. Ozono molekulės (O3) pažeidžia mikroskopinių grybų sporų ir bakterijų sieneles. Taip sutrikdomas ligų sukelėjų dauginimasis. Tokia sėkla į dirvą kartu su savimi atsineša kur kas mažiau kenksmingų mikroorganizmų. Iš visų ekologiškų metodu ozonas geriausiai veikia Fusarium ir Aspergillus genties mikroskopinius grybus žieminių kviečių sėklose. Ozonavimas efektyviai mažina šaknų ir pašaknio puvinių sukėlėjų Bipolaris grybų išplitimą sėklose.

Saugu

Po beicavimo sėkla tampa kenksminga, jos negalima naudoti maistui ar pašarui. Daugelyje ekologiškų sėklos apdorojimo preparatų sudėtyje yra žmogui ir gyvūnams kenksmingų mikroorganizmų. Taigi tikrai saugių ir ekologiškų būdų apdoroti sėklą yra vos keletas. Prieinamiausias ir paprasčiausias naudoti yra ozonavimas. Po reakcijos su patogenais jis virsta deguonimi. Tokia sėkla tampa ne tik tinkama daiginimui, bet ir maistui.

Ar tai nekenkia sėklos daigumui?

Po ozonavimo sėkla yra kur kas švaresnė. Eksperimentai su kukurūzų sėklomis parodė, kad po oksidacijos ozonu sėklų daigumas buvo didesnis. Jos greičiau pradėjo dygti ir turėjo didesnes šaknis lyginant su niekuo nepaveiktomis sėklomis. UAB „Ozono centras“ klientai taip pat teigia pastebėję netgi geresnį sėklų daigumą. Amerikos mokslininkų teigimu net ir didžiulėmis koncentracijomis sėklas veikiant visą mėnesį, nebuvo pastebėta, kad tai kenktų jų amino rūgštims ir riebalų rūgštims.

Ekonominė nauda

Įsirengę UAB „Ozono centras“ technologiją, nesunkiai ją pritaikysite sėklos apdorojimui. Jokių papildomų medžiagų ir priemonių kasmet pirkti nereikės.